Julemanden skal vækkes i Tinglev

På fredag skal julemanden vækkes i Tinglev. Traditionen tro samles byens børn med deres forældre på Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole, der igen i år danner ramme om årets første julearrangement i Tinglev. Det er Tinglev Handels-, Håndværker- og Industriforening, der inviterer og byder samtidig på en gratis omgang guleærter til de voksne og pølser med brød til børnene.

Skolen har i mange år været en fast del af julen i Tinglev og vil igen i år være smukt udsmykket med lys i vinduerne og fakler i området. Og THHI opfordrer også byens borgere til at sætte lys i vinduerne og sætte fakler ved vejen.

Når julemanden er vækket køres han gennem byen, i et fælles optog, til centerpladsen, hvor han skal tænde lyset i det store juletræ, og så er der tid til at danse om juletræet og synge julesange.

Juleby med mange aktiviteter

Centerpladsen danner igen i år ramme om julebyen. »Allerede inden vi har haft 1. åbningsdag i julebyen, kan vi mærke at det bliver en succes« fortæller Karen M. Beckert, som er en af tovholderne for julebyen i Tinglev. »Vi har mærket stor opbakning fra byens erhvervsliv, faktisk mere i år end tidligere og det endda på trods af at et par forretninger er lukket – eller måske netop derfor ruster resten af erhvervslivet op og støtter de lokale initiativer« siger Karen.

I år er julebyen blevet løftet til nye højder med overdækkede ståpladser og terrassevarmere.

Der vil i løbet af hele december være forskellige aktiviteter for hele familien. For børnene er der bl.a. børne-bagedag i Kirkens Korshær, rideklubben stiller op med ponyridning. Ved Kreativ Hobby er der en fiskedam og FDF-spejderne vil være på pladsen. I år er der en lille konkurrence for børnene, hvor de kan vinde gode præmier og i hele december kan man komme forbi og få en kop gratis varm kakao med flødeskum.

De voksne bliver heller ikke snydt. De får mulighed for at besøge tombolaen eller lykkehjulet, der har mange flotte præmier. Der vil være en formiddag, hvor der kan nydes gratis sild og snaps. Der er også mulighed for at købe juletræ hos Lions Club og der vil være lidt godt til ganen og små frokostretter når sulten melder sig.

Både store og små inviteres til at komme forbi Centerpladsen med noget julepynt til det store juletræ.

Sjove konkurrencer til familien

Tinglev HHI har igen i år små, sjove konkurrencer i Ugebladet i løbet af julemåneden, som kan være med til at skabe julehygge rundt om i hjemmene i december.