Julemanden blev vækket

Fredag eftermiddag havde Tinglev HHI inviteret alle byens børn op på Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole. Julemanden skulle vækkes. Vanen tro var der et mylder af mennesker, inden julemanden skulle hen­tes ned fra tårnet på »Den Røde Plads«.

Forventningsfulde børn, levende musik og gratis aftensmad var blandt de elementer, der var med til at gøre det til en julet og vellykket aften for små og store. Der var lys i alle vinduer, lys i tårnet og fakler langs stierne. Skolen havde igen i år sørget for en flot og hyggelig kulisse, hvor byens borgere kunne mødes og indlede julen.

Klokken halv seks blev julemanden hentet ned fra det store tårn og han fik hilst på mange glade og forventningsfulde børn. Derefter gik turen videre i optog gennem byen mod Centerpladsen, hvor lysene i det store juletræ skulle tændes. Med hjælp fra en stigevogn kom julemanden højt til vejrs og fik tændt alle lysene og så blev der danset om juletræet og sunget julesange.

Julebyen lyste op

En gruppe frivillige under Tinglev HHI har igen i år lagt et stort arbejde i at skabe julestemning på Centerpladsen. I år er julebyen løftet til nye højder, bl.a. ved hjælp af overdækkede ståpladser og terrassevarmere. På alle lørdage i december vil der være aktiviteter og sjov for hele familien.

Fredag aften kunne de mange, der var fulgt med julemanden fra Beredskabsstyrelsen Teknisk Sko­le, bl.a. nyde en kop kaffe eller varm kakao med flødeskum. Sydbank serverede lune æbleskiver, spejderne grillede pølser, Juhls Bar solgte øl og vand mens Lions havde deres tombola med.

Det blev en rigtig hyggelig og vellykket start på julemåneden i Tinglev og bestyrelsen for Tinglev HHI var rigtig godt tilfredse med det store fremmøde. »Det er forrygende med så stor opbakning, både til vækningen af julemanden men også til Julebyen. Der er lagt mange frivillige timer i begge dele«, fortæller formand Lars Fink Hansen.