Iben og koncert er ny tradition

Et kendt ansigt er tilbage. Igen, igen og igen. Iben Silberg er med på scenen, når hendes barndomsby, Tinglev, inviterer til De Skønneste Toner, hvor både Iben og koncerten er blevet en ny musikalsk tradition i grænselandet.

En søndag i Tinglev. En helt bestemt søndag. Den anden i august. I 2017 betød et stramt program for Sønderjyllands Symfoniorkester, at De Skønneste Toner var flyttet til juni, men både i 2015 og 2016 var det den anden søndag i august, og sådan bliver det også i 2019 og 2020.

Koncerten afvikles på sportsanlægget ved Zeppelinvej, der i år har fået navnet Sydbank Koncert Arena. »Det er en flot økonomisk håndsrækning fra Sydbank Fonden og støtte fra Aabenraa Kommune, der gør det muligt for TinglevForum at arrangere årets sommerkoncert, og samtidig kan vi glæde os over opbakning fra lokale virksomheder«, fortæller formand Poul-Erik Thomsen. TinglevForum udvikler forholdene for publikum og har i 2018 opstillet en overdækket tribune på Sydbank Koncert Arena med plads til 250 tilskuere. »Det betyder, at vi er mindre følsomme overfor vejret, men efter både tørke og hedebølge er vi ikke så bange for nogle dråber regn og normal dansk sommertemperatur«, siger TinglevForum-formanden.

Sønderjylland Symfoniorkester kommer med det hidtil største orkester til Tinglev. Blandt andet er det udvidet med to saxofoner, og orkestret spiller store værker som »Bolero« og »Pomp and Circumstances March no. 1«, og den verdensberømte komiker Charlie Chaplin er blandt serien af berømte komponister med sin filmmelodi »Limelight« i et arrangement skrevet specielt til koncerten i Tinglev af Flemming Neergaard Pedersen fra Sønderborg. Opera På Grænsen stiller med – ud over Iben Silberg – soprankollegaen Stine Elbæk, og de to kan blandt andet ses og høres som Maria i »West Side Story« og Eliza i »My Fair Lady«. Tenor er Anders Christensen, der blandt andet synger »Blomsterarien« fra Carmen, og Jesper Buhl er barytonstemmen, der henter sine sange fra både »My Fair Lady« og »Porgy and Bess«.