Julen er begyndt i Tinglev

Traditionen tro var alle byens børn inviteret op på Beredskabstyrelsen Teknisk Skole for at vække julemanden.

Ligesom de forgangne år var der et dejligt mylder af mennesker, der stod klar fredag sidst på eftermiddagen, hvor julemanden hentes ned fra tårnet på »Den Røde Plads«.

Området var fyldt med forventningsfulde børn, der legede i juletonerne fra Det Tyske Skoleorkester, der spillede. Der var gratis aftensmad til både børn og voksne og det milde vintervejr glædede bestyrelsen for Tinglev HHI. Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole havde som altid sørget for en flot og hyggelig kulisse med lys i alle vinduer og fakler langs stierne. Da alle havde spist gule ærter eller en pølse med brød, vækkede børnene julemanden oppe i tårnet. Vel nede på jorden fik han hilst på de mange, der havde ventet med længsel på ham. Derefter gik turen videre i optog gennem byen til Centerpladsen, hvor lysene i det store juletræ skulle tændes.

Julemanden blev hejst til vejrs i en stigevogn, hvorfra han tændte de mange lys på træet, hvorefter dansen om juletræet gik igang og de populære julesange blive sunget af Tinglev Sangkor.

Hyggelig juleby

Igen i år har en gruppe frivillige under Tinglev HHI lagt et stort stykke arbejde i at få lavet en flot og hyggelig juleby på Centerpladsen. Julebyen vil være åben de kommende to lørdage og søndag inden juleaften. Her vil der være salg fra de forskellige boder, bagning for børnene, pony ridning, salg af juletræer, Lykkehjul og tombola.

Tinglev Brandvæsen laver aktiviteter for børnene og Luciapigerne og Tinglev Sognekor synger julen ind. Altsammen fordelt udover åbningsdagende. Søndag inden jul deler julemaden, traditionen tro godteposer ud til alle børn.