Pia Diabelez siger farvel som skoleleder i Tinglev

Fredag morgen lagde skolechef i Aabenraa Kommune, Lars Borst Hansen, en besked op på intra. I beskeden står der:

Til jeres orientering: Der er indgået en frivillig fratrædelsesaftale mellem Aabenraa Kommune og Pia Diabelez. Det er en gensidig aftale, og processen har væ­ret helt udramatisk. Skolebestyrelsesformanden er orienteret, og i starten af næste år vil vi igangsætte en proces sammen med skolebestyrelsen, så der kan blive ansat en ny skoleleder. I mellemtiden vil en konstitueret leder varetage stillingen som skoleleder. Fokus er nu på Tinglev Skole. Både på driften her og nu – og ikke mindst på, hvordan vi sammen kan understøtte skolen og dens elever.

Dermed har Pia Diabelez, der har stået i spidsen for Tinglev Skole i tre år, sidste arbejdsdag på torsdag, hvor eleverne går på juleferie.

I en besked til forældrene skriver hun:

Jeg har i går indgået en aftale om at fratræde min stilling som skoleleder her på Tinglev Skole. Der er tale om et ønske fra min side, så det er foregået ganske udramatisk.

Årsagen skal ses i lyset af flere år med alt for mange arbejdstimer, så min krop er ved at være træt, og jeg har brug for at geare lidt ned og være der for min egen familie.
Pia Diabelez

Ny leder på vej

Skolechef ved Aabenraa Kommune, Lars Borst Hansen, fortæller: »Jeg forventer at konstituere en erfaren leder på Tinglev Skole, indtil vi har fundet en ny.« Med Pias farvel er der kun en leder tilbage, og det er for lidt, fortæller skolechefen.

Nyt ansættelsesudvalg

Lars Borst Hansen vil hurtist muligt etablere et ansættelsesudvalg, hvor også skolebestyrelsesmedlemmer indgår. Derfor indkalder han til ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i starten af januar, så processen med at finde en ny skoleleder kan igangsættes hurtigt. »Jeg forventer, at processen tager ca. 4 måneder«, slutter han.

Tinglev-området mangler tre skoleledere

Det er ikke kun i Tinglev, at man er på jagt efter en ny skoleleder. Også i Bylderup-Bov og Bolderslev sø­ger man efter en, der vil stå i spidsen for skolen.