Tinglev skal være ren til foråret

Næste søndag inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige affaldsindsamling i hele landet, hvor tusindvis af frivillige borgere affald op fra naturen i deres lokalområde. I Tinglev kan du kan også være med til at give din lokale natur en hånd, opfordrer Inger Skov Jørgensen, fra Tinglev Forum.

I Tinglev er det Tinglev Forum, der inviterer til affaldsindsamling. Foreningen ser hvert år frem til indsamlingen, som er en god kombination af en frisk gåtur og en god gerning for lokalmiljøet: »Vi elsker vores lokalområde og vores natur. Men man bliver jo ærligt talt lidt ærgerlig, når man mødes af synet af dåser og cigaretskod på en almindelig gåtur. Derfor er vi igen i år med i affaldsindsamlingen«, fortæller Inger.

En synlig forskel
Sidste år indsamledes der en del affald, heriblandt mange øl- og sodavandsdåser. En indsamling, som man dog håber bliver lidt mindre i år. »Samler vi mindre ind i år, må vi gå ud fra, at vi alle er blevet bedre til at smide affaldet i skraldespanden og ikke i naturen«, slutter Inger, som glæder sig til at tage imod en flok friske frivillige på årets affaldsindsamling.

På landsplan blev det sidste år til intet mindre end 173.000 kilo affald – heriblandt 102.000 dåser. Indsamlingen i Tinglev begynder med en kop kaffe og slutter omkring middag med pølser og sodavand til indsamlerne.