Fodspor åbner butik i Tinglev

Lige siden Rita og Arne lukkede deres butikker i Jernbanegade, har lokalerne stået tomme. Flere borgere har i den senere tid lagt mærke til, at vinduerne var skærmet af med papir, og at der blev arbejdet i bygningerne. Der arbejdes fortsat på højtryk i bygningerne, men om senest en måned er afdækningen væk og en ny butik tager form. Det er Lis og Ejlif Nielsen, der starter en afdeling af Fodspor op i Tinglev. Ægteparret startede Fodspor i 2006 på Tønder Sygehus, hvor de stadigvæk er i dag og også forbliver i fremtiden. Det er en selvstændig klinik, der samarbejder med kommune og region.

Viden om fodpleje
Fodspor har kompetencer indenfor fodterapi med flere specialer, f.eks.: Diabetesrelateret fodbehandling, gigt og psoriasis fodbehandling, bøjlebehandling ved nedgroede negle eller almindelig fodbehandling med fjernelse af hård hud, ligtorne, svamp og vorter m.m.

Indehaver Ejlif Nielsen fortæller: »Vi har samlet al den nyeste viden om pleje og behandling af fødder. Vi deltager løbende på kurser vedr. ny viden og nye behandlingsmetoder, som sammen med vores ekspertise, skaber de bedst tænkelige muligheder for at afhjælpe fodproblemer, så fødderne sikres mobilitet og velvære hele døgnet rundt.«

160.000 kilometer
Mennesker går i gennemsnitligt 160.000 km i løbet af et liv.

Når musklerne i foden fungerer optimalt uden skæv belastning af foden, er foden et godt fundament, som sikrer at knæ, hofte, bækken og nakken justerer sig optimalt. På samme måde fungerer musklerne op igennem ben og rygsøjle, så kropsholdningen er så korrekt, som muligt. Hos Fodspor arbejder man for, at fødderne kan holde hele livet. Ejlif fortsætter: »Vi glæder os rigtig meget til at åbne vores klinik i Tinglev og arbejder hårdt på at blive færdige, så vi kan vise, hvad vi kan. Vi er blevet utrolig godt modtaget af naboer og samarbejdspartnere i Tinglev – det er vi taknemmelige for og det fortæller os, at vi valgte helt rigtigt, da vi valgte at ville etablere os i Tinglev. Man kan vel godt sige, at vi i Tinglev har et mini-sundhedsområde med motionscenter, fysioterapi, tand- læge, læger, apotek og fodterapi samt ortopædisk skomager.

Fodspor markerer åbningen i starten af juni med en reception, hvor man også forventer at kunne invitere gæsterne ind i et arbejdende værksted.