Fodspor »sparker« døren op for alle

Fredag inden pinse er en dag, Ejlif Nielsen har set frem mod og glædet sig til længe. Det er nemlig dagen, hvor han og konen Lis officielt sparker dørene op i lokalerne på Jernbanegade og inviterer alle byens borgere indenfor til reception. Helt indenfor bliver det ikke, idet parret har valgt at opstille et telt foran butikken på dagen. »Der bliver mulighed for at se butikken og danne sig et indtryk af, hvad vi laver og hvordan vi arbejder«, fortæller indehaveren Ejlif.

Fra tyndplade til fodterapi
Indtil 2008 arbejdede Ejlif med tyndpladeproduktion, men den karriere satte krisen en stopper for. Lis, der dengang arbejdede som fodplejer, spøgte med, at hun da kunne ansætte ham. Det satte tankerne igang hos Ejlif, der efterfølgende tog en 3-årig uddannelse som Podolog i Kassel i Tyskland. Efterfølgende har han også taget efteruddannelse i både Hannover og Dortmund. »Vi startede hjemme i huset i Møgeltønder, men i 2012 flyttede vi ind i lokalerne på Tønder Sygehus,« husker Lis.

Et naturligt valg
Nu udvider parret så med endnu en butik i Tinglev, og det er langt fra tilfældigt, at valget faldt på Tinglev. »Vi ville enten nordpå eller østpå og mod øst var Tinglev et helt naturligt og perfekt valg for os. Vi mærkede hurtigt, at man hos regionen hellere så os placeret i et sundhedshus eller lignende. Vores ansøgning blev simpelthen liggende i over 8 måneder« siger Ejlif. Parret mener dog, at Tinglev har optimale muligheder for deres forretning. »Der er to lægehuse, tandlæge, motionscenter, apotek og vores nabo er fysioterapeuter. Det kan vi vist godt kalde for en god og omfattende sundhedsklynge«, fortsætter han.

Omfattende renovering
Der er stort set ikke noget inventar, loft eller murværk tilbage fra dengang, der var urmager og brille-butik i lokalerne. Alt er blevet renovet eller udskiftet og i denne uge håber parret, at de sidste småting når frem fra leverandørerne. Indgangspartiet er et helt kapitel for sig,« siger Ejlif med et smil og fortsætter: »Det blev bestilt for over 10 uger siden og er først lige ankommet. Det sidste bliver monteret i ugen op til receptionen, så det har givet lidt sved på panden. Men vi forventer at være helt klar til at tage imod borgerne, når de forhåbentlig kigger forbi til receptionen«.

Håb om flere kunder
Ved at åbne en ekstra butik i Tinglev håber ægteparret, at forretningen vækster og at kundekredsen udvides betydeligt. »Vi har i forvejen mange kunder fra området, men der er plads til flere endnu. Der findes mange, f.eks. diabetikere eller gigtpatienter, der skal have ordopædiske indlæg til skoene. Vi har også et håb om at få mere tid til vore erhvervskunder. Der er man­ge virksomheder, der laver en fast aftale med os. Dem kan vi også servicere bedre ved at være tættere på«, fortæller Ejlif.

Åbningsreception
Fredag har parret inviteret til åbningsreception og det bliver med åbningstaler ved Borgmester Thomas Andresen, BdN formand Hinrich Jürgensen og regions­- rådsmedlem Andrea Terp. De har allieret sig med Lions Tinglev, der sørger for at servere lidt godt til både mund og mave til gæsterne. »Vi håber, at rigtig mange borgere vil kigge forbi på fredag. Vi glæder os meget, både til receptionen men også til at komme igang med at servicere kunderne«, slutter Lis og Ejlif samstemmende.