Poul Tønder fejrer jubilæum

Poul har været i SuperBrugsen Tinglev længe. Fire årtier faktisk, for på mandag kan han fejre 40 års jubilæum.

Poul Tønder er et kendt ansigt i Tinglev og især i SuperBrugsen. Langt de fleste af butikkens kunder har på et eller andet tidspunkt været i kontakt med souschefen.

Poul startede for 40 år siden, da den daværende uddeler, Kjeld Hansen, tilbød ham arbejde. Og han har været der lige siden, hvilket han ikke har fortrudt. »Jeg var faktisk bydreng tre år inden jeg startede. Dengang kørte vi varer ud til landmændene i området en gang ugentligt, og vi havde bl.a. hønsefoder og pigtråd i butikken«, husker han. For Poul har det aldrig været kedeligt at være samme sted, fordi der hele tiden sker noget nyt. »Vi er hele tiden blevet udfordret, enten med udvidelser, udvikling eller nye købsmønstre. Før i tiden lukkede vi lørdag til middag og der var også middagslukket en time hver dag. I dag har vi åbent hele tiden, og kunderne køber ikke varer på samme måde som tidligere. Et godt eksempel er, at mange af vore kunder, der kommer ind efter arbejde, endnu ikke har besluttet, hvad de skal have til aftensmad. De kigger i disken eller hos delikatessen og bliver inspireret«, fortæller han.

En af de ting, souschefen husker, er det gode sammenhold, butikkerne i byen havde omkring arrangementer i handelsstandsforeningen. Selvom man var konkurrenter, samarbejdede man og hyggede sig i hinandens selskab.

I dag er de øvrige dagligvarebutikker i Tinglev ikke medlem og engagerer sig ikke på samme måde i det lokale fællesskab.

I god form
Poul Tønder har ingen planer om at stoppe for at gå på efterløn. Tværtimod. Han har mod på mere og glæder sig allerede nu til de fremtidige tiltag og udfordringer, han skal være med til at implementere i butikken. »Vi skal snart igang med en større omrokering i butikken og det bliver spændende«, slutter jubilaren.