Ringrider- og markedsfest i Tinglev

Tinglev er klar til den årlige ringrider- og markedsfest, der altid falder i den 1. weekend i august. Udvalget bag byfesten glæder sig til at byde velkommen på ringriderpladsen og håber på mange deltagere til de forskellige arrangementer.

»Vi er ved at have et vis rutine og ved, hvad der virker og hvad der skal finpudses lidt på. Vi skal jo ikke lave om på noget, som borgerne godt kan lide«, siger ringriderformand Thomas Møller Jensen. Torsdag aften indledes byfesten med bilringridning og fodboldturnering.

Kræmmerne åbner også for salg torsdag og de er på pladsen hele weekenden og det er Lions, der sælger deres populære burgere, også. Fredag aften er der lagt op til dansk fest i teltet. De, der har købt billet, behøver ikke tage penge med, for med en billet i hånden har man adgang til mad, drikkevarer og god musik hele aftenen.

»Vi holder fast i konceptet fra de sidste to år. Det er blevet godt modtaget og mange har tilkendegivet, at det er en god måde at gå til fest på«, siger Thomas. Musikken er igen i år lagt i hænderne på 6feet. De lokale musikere skal nok sikre, at der bliver fest-stemning fra start til slut. »Vi håber at nå op på 300 deltagere i år. Det vil vi være meget tilfredse med, men 400 er endnu bedre«, smiler Dennis Laustsen fra ringriderudvalget.

Lørdag morgen går skat-spillerne til bords og blander kortene til en omgang præmieskat. Det populære optog »Fagenes fest« kører gennem byen om eftermiddagen, hvor der helt sikkert vil være mange mennesker langt Hovedgaden. »Det er meget festligt, når Hovedgaden er fyldt med feststemte mennesker og byens virksomheder og foreninger kommer forbi med deres flotte, opfindsomme og kreative indslag«, udtaler Christian Lorenzen.

På ringriderpladsen er der kræmmermarked, tombola, salg af øl, vand og lidt godt til ganen samt musik hele dagen. Eftermiddagen byder også på traktorringridning. DJ Musik lægger ud med at spille fra middag og senere på dagen overtager Andreas og Andreas mikrofonen. Omkring spisetid er der gratis sildemad og snaps, inden aftenens underholdning, der i år er lagt i hænderne på DJ BlowFly, sætter gang i teltet.

Søndagen starter med Børne Tju Bang for børn. Temaet i år er »Det vilde Vessten«. Marianne Snitgaard er igen i år i spidsen for børne-underholdningen, der byder på cykelringridning, tovtrækning, bål, ansigtsmaling og bowlingbane. PaintBall Deluxe kommer også med underholdning for de lidt større børn. Søndag er også dagen, hvor ryttere og heste skal dyste i galgerne. Sidst på formiddagen sadles der op og årets ringriderturnering begynder. Når alle har redet igennem galgerne 24 gange og omridningen er afsluttet, kåres dette års ringriderkonge sidst på eftermiddagen. Eftermiddagen byder også på en omgang musik ved Morten og Jarle samt kaffe og kage ved Tinglev Husmoderforening. Ringrider- og markedsdagene afsluttes med musik ved DJ Musik.