Afstemningsfesten blev et tilløbsstykke

Der var ikke den stol i Tinglev Fritidscenter og omegn, der ikke kom i brug, da TinglevForum inviterede til afstemningsfest i søndags. Festen blev noget af et tilløbsstykke, og de forventede 280 blev overgået med et par hundrede. Og det selv om Tinglev faktisk ikke rigtig har en tradition for afstemningsfester.

Det var altså i en propfyldt hal, at Inger Jørgensen fra TinglevForum kunne byde velkommen til et publikum, der kom i godt humør. Et humør, der voksede til en smilende feststemning, da Sønderjyllands to sjove mænd, Leif Maibom og Alex Bødiker, sad på en lille scene omdannet til en sky i himlen. Der sad de i rollerne som den dansksindede bagermester Rasmus Møller og den tysksindede slagtermester Alfred Jespersen.

Selv om Møller og Jespersen i levende live var forskellige, så legede de sammen som børn, og deres gode naboskab blev livslangt. Det var en tradition, at slagtermesteren hver søndag morgen kom ind i bageriet for at hente rundstykker, og så sad han og bagermesteren og snakkede om løst og fast. I skikkelse af Maibom og Bødiker blev det til et vemodigt genhør med de to, der var den forsonende tråd i et Tinglev, der i mange år var sønderrevet i et dansk-tysk grænselandsdrama.

Leif Maibom holdt en festtale, der var i respekt for 100 året for Sønderjyllands genforening med kongeriget Danmark, men hvor den kendte revymand også kom med andre former for genforening. I festtalens finale stod Maibom og Bødiker igen på scenen i rollerne som Kjeld Petersen og Dirch Passer i »Skolekammerater«, og de to begejstrede publikum, der kvitterede med stående bifald.

I en afstemningsfest i Tinglev er byens brandværnsorkester naturligvis med. Orkestret havde sammensat et flot genforenings-program med fire fællessange, og det var historiens traditioner, der blev spillet for et stort publikum. Journalist Poul-Erik Thomsen præsenterede bogen, »Den delte by«, og han kom på overarbejde, da køberne stod i kø for at få bøgerne signeret. Naturligvis var det en glad Inger Jørgensen, der kunne sige tak for en god fest til et fantastisk publikum.