Plejehjemsbyggeriet i Tinglev satte første spadestik

Mandag blev første spadestik til det nye plejehjem i Tinglev, Ny Grønningen, taget. Entreprenørerne er nu klar til at sætte maskinerne i jorden. Ny Grønningen kommer til at bestå af 24 boliger fordelt på to boenheder med hver 12 boliger og et fælleshus.

Anderledes spadestik
På grund af den aktuelle situation, med fokus på at begrænse smittespredning af coronavirus og for at kunne overholde forsamlingsforbuddet, måtte igangsætningen af byggeriet afvikles som et lukket arrangement. Interesserede kunne mandag følge borgmester Thomas Andresen og udvalgsformand Karsten Meyer Olesen tage første spadestik på Aabenraa Kommunes Facebookside. »Det blev et anderledes spadestik, og det er selvfølgelig ikke, som vi havde håbet. Men på trods af det, så glæder jeg mig alligevel over, at vi fik sat byggeriet i gang,« siger borgmester Thomas Andresen. For Karsten Meyer Olesen, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget er det også vigtigt, at der, på trods af situationen, kommer gang i byggeriet. »Ny Grønningen bliver et aktivt plejehjem, der ikke alene skaber liv på selve plejehjemmet, men i hele lokalsamfundet. Jeg glæder mig meget til at følge med i, at der bliver bygget et spændende mødested for beboerne og deres familier,« lyder det.