Iben vender hjem som H.P. Hanssens datter

Tinglev-fødte Iben Silberg er med i sommerkoncerten »De skønneste toner«, og synger blandt andet en kærlighedsduet fra den udsatte opera »Grænsemageren«.

For Iben Silberg er Tinglev som en hjemmescene.
Hun sang første gang som meget ung med en drøm om at blive operasangerinde. Det er Tinglev-fødte Iben blevet, og hun er endnu engang tilbage i barndommens baghave, når hun den anden søndag i august medvirker i sommerkoncerten »De skønneste toner«.
Iben Silberg vender hjem som H.P. Hanssens datter. Som »Astrid« synger hun en kærlighedsduet med kæresten »Helge«, der synges af tenoren Anders Kampmann.
Der er tale om et uddrag af en helt ny opera, »Grænsemageren« skrevet af Bo Gunge fra Ribe. Opera På Grænsen har været nødsaget til at udsætte premieren, der ellers skulle have været et af højdepunkterne i 2020-fejringen af genforeningen. Nu får publikum til »De skønneste toner« med Sønderjyllands Symfoniorkester og sangere fra Opera På Grænsen altså muligheden for at lytte til en duet, der trækker spor tilbage til én af de helt store i genforeningens historie, H.P. Hanssen.
I øvrigt er Iben Silberg også på scenen sammen med Anders Kampmann – tidligere Christensen – i duetten med titlen »The Prayer«. Publikum får også et genhør med top-barytonsangeren Morten Frank Larsen, der imponerede publikum i 2019, og så er der Tinglev-debut til sopranen Signe Asmussen, der blandt andet kan høres i et uddrag fra »Sommer i Tyrol«.
TinglevForum forbereder sig på at gennemføre en koncert med den størst mulige sikkerhed for både medvirkende og publikum. Der vil være én meters afstand mellem publikummerne, og der skal alle steder holdes afstand, og TinglevForum har også allieret sig med et rengøringsfirma, der er tilstede under hele koncerten. For at undgå kødannelse er alle billetter ude i forsalg.