Tinglev HHI sætter juletræ og julebelysning op i byen

Sidst i november sætter Tinglev HHI vanen tro julelys op i Tinglev. Der bliver også sat et stort juletræ op på Centerpladsen. Det har foreningen gjort i rigtig mange år og det gør de igen i år. Det er så til gengæld også det eneste, der er »som det plejer« i år og bliver de eneste juletiltag fra den lokale handelsstandsforening. »Vi har valgt at aflyse alle vore traditionelle arrangementer i julemåneden. Årsagen kender alle jo, det er corona,« siger en trist formand, Michael Christesen.

I de sidste mange år har det været en fast tradition i Tinglev, at byens børn vækkede julemanden på Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole og derefter drog sammen ned på Centerpladsen for at tænde lys i det store juletræ. Lige så stort et tilløbsstykke har det været, når julemanden sidst i december har delt godteposer ud på Centerpladsen. Disse to arrangementer plejer at kunne samle omkring 500 borgere og bliver derfor aflyst i år.

»Vi havde glædet os til julearrangementerne og det har mange af byens børn også. Men i år bliver det en anderledes jul og det må vi acceptere og få det bedste ud af. Vi opfordrer alle byens borgere til at tænke og handle lokalt.« siger formanden.

Samme skæbne til julebyen
I de senere år er der kommet et ekstra jule-tiltag oven i de to andre – nemlig julebyen. Her har borgerne kunnet mødes i weekenderne over en kop gløgg eller varm kakao, købe et juletræ eller få en ridetur. »Vi kan ikke forsvare at afholde noget som helst i disse tider og vi ønsker heller ikke at stå i en situation, hvor vi skal afvise børn og voksne på grund af antalskrav. Derfor har vi valgt at »nøjes« med julebelysningen og det store juletræ på Centerpladsen i år. Det håber vi, at borgerne sætter pris på,« slutter Michael Christesen.