900 skoleelever i bevægelse

Skoleelever går sommeren 2021 i møde. Aabenraa Kommune er med i »SundSkole’s bevægelseskampagne«, der løber i maj måned. Der er mange forskellige aktiviteter og klasserne lægger bevægelseskilometerne sammen og kan samtidig følge hinanden og »konkurrenterne« på nettet.

0. klasse på Tinglev Skole og SFO topper listen med 2884 km efter to uger, mens Deutsche Schule Pattburg har det højeste bevægelsesgennemsnit, nemlig 153 km pr. elev i 5. klasse.

Fokus er bevægelse og fællesskab og 900 elever fra 0-7. klassetrin fra 10 forskellige skoler i Aabenraa Kommune deltager. Der er mange gode ideer og påfund på skolerne. På Tinglev Skole og SFO går 0. og 2. kl. til den med bl.a. mooncarrace, stopdans med bogstaver, morgengymnastik og måleøvelser i skoven, mens de i Hovslund Børneunivers har udviklet et helt nyt spil: »multirundbold«.

Undervejs præmierer skolerne lokalt klasserne, og når kampagnen er ovre, donerer ShopiCity Aabenraa og lokale supermarkeder præmier til de 6 klasser, som klarer sig bedst.

Lea Kølby, der er projektansvarlig for SundSkole i Aabenraa Kommune, glæder sig over, at der igen i år er massiv opbakning på skolerne i kommunen. Fotos: Lone Andresen, Tinglev Skole.