Bylderup-Bov glæder sig til festivas

Ringriderforeningen i Bylderup-Bov er efter 1 års pause klar til at byde velkommen til »Markeds- og Ringriderfest« i weekenden. Sidste år måtte festlighederne aflyses på grund af corona og mange andre byfester og ringriderfester har lidt samme skæbne i år. Bylderup-Bov ringridning ligger altid som en af de sidste og i år har det gjort, at komiteen bag har kunnet se restiktionerne forsvinde en efter en. »Der er ikke længere en masse restriktioner og regler, som umuligør afholdelse af sådan et arrangement, og derfor tør vi godt afholde markeds- og ringriderfesten i år«, siger formand Lone Bøgh og fortsætter: »Vi tager selvfølgelig nogle forholdsregler på pladsen og opfordrer til, at alle holder afstand, er testede eller vaccineret og generelt passer godt på hinanden«.

En aktiv fredag med ringriderfrokost
Fredag formiddag inviteres byens daginstitutioner vanen tro til at prøve hoppeborgene på pladsen. I år er det ikke Vesthop, der er på pladsen, men »Byens Stolthed« (fodboldholdet) der passer hoppeborgene. Anført af en altid veloplagt Lasse »Fidde« Christiansen vil lokale spillere på skift sørge for, at byens unge kan hoppe sikkert rundt i hoppeborgene. Fra middagstid er der ring-riderfrokost for byens ældste og sidst på eftermiddag er der cykelringridning for børn. Aftenen byder på traktorringridning og karaoke i festteltet.

Borgerspisning i festteltet
Lørdag starter med en omgang præmieskat og her har foreningen gjort en ekstra indsats for at samle mange kortspillere i år. »Et par frivillige hjælpere har været forbi andre kort-klubber med en invitation. Så vi håber, at der kommer mange deltagere til årets kort-turnering«, siger Rasmus Jensen fra festkomiteen. Lørdagen byder også på tombola, loppemarked, børnefrokost og holddyst. Lørdagen slutter med fælles borgerspisning, hvor Sign It Back spiller op til dans.

Rytterne er klar i galgerne
Søndagen er ringridernes dag. Rytterne starter i galgerne inden middag og midt på eftermiddagen er man klar til omridningen om kongetitlen. Der er intet optog i år. Mens rytterne dyster er der veterantræf, loppemarked og kaffebord. Der er også mulighed for at vinde kontanter i det populære anderæs, hvor målstregen vanen tro er broen ved Engvej. »Vi er i kontakt med veteranforeninger i Tønder, Aabenraa og på Als, så vi håber, at der kommer en masse flotte veterankøretøjer til byen«, fortæller Rasmus Jensen. Sidst på dagen kårer man konge, kronprins og prins ved ringriderstævnet og når sidste mand er gået, lukker festteltet for i år. »Vi håber på en festlig ringriderweekend. Jeg synes, vi har lavet et spændende program ud fra de muligheder vi havde. De meldinger, vi har fået, er udelukkende positive, så det er dejligt«, slutter en forventningsfuld Lone Bøgh.