Fantastisk Markeds- og ringriderfest i Bylderup-Bov

Første weekend i september blev der holdt Markeds- og ringriderfest i Bylderup-Bov.

At der overhovedet blev afholdt en markeds- og ringriderfest, kan man takke en kreativ, energisk og arbejdsom bestyrelse for.

»Halvdelen af bestyrelsen er helt ny, men alle var klar til at tage arbejdshandskerne på, og det lykkedes os at sammensætte et alsidigt program, endda med nogle nye indslag«, fortæller formand Lone Holm Bøgh.

Bestyrelsesmedlem, Rasmus Jensen supplerer: »Vi skylder også forvaltningen i Aabenraa Kommune en stor tak. Normalt begynder vi planlægningen af ringriderfesten i maj måned, og dermed også arbejdet med papirarbejdet, og de ansøgninger, som er nødvendige, når sådan et arrangement skal stables på benene. Da planlægningen startede langt senere end normalt, havde vi behov for, at Aabenraa Kommune behandlede vores ansøgninger meget hurtigt og de udviste fleksibilitet og handlekraft, og det er vi naturligvis taknemmelige for«. »Hele weekenden har der været liv og glade dage på pladsen«, fortsætter Lone, »det er, som om folk har trængt til at feste og være sammen, og tilsmilet af fantastisk godt vejr, har festpladsen gennem hele perioden været velbesøgt at glade mennesker«.

Fredag – med fuld fart på
Fredag formiddag tyvstartede ringriderfesten for de mindste, da hoppeborgene slog dørene op. Fra fredag omkring frokosttid, var der fest for de danseglade, hvor Eddie sørgede for musikken til de +60 årige.

Senere var der cykelring-ridning for børn. Freya Ilg Hansen cyklede af med sejren, Isabel Jensen blev nr. 2, og Emmeli og Helena på en tandem blev nr. 3. Der var både havetraktorringridning for børn og voksne. I børnerækken vandt Nikolaj Brodersen, foran Mathias Brodersen, og Christian Petersen tog 3. pladsen. I voksenrækken var det Thomas Lorenzen der kørte med sejren, foran Djon Hansen og Steven Christensen. Den lidt større klasse – traktorringridning – blev også en spændende dyst. Dennis Johannsen vandt, foran Gerd Johannsen og Mads Skelmose.

Fredag aften var der fest og underholdning i teltet, bl.a. med karaoke. Mange mødte op, og hyggede sig sammen.

Masser af aktiviteter lørdag
Lørdag emmede festpladsen også af liv. Børnefrokosten blev et hit, hvor ca. 50 børn deltog. Udover frokosten inkluderer indslaget et masse sjov og leg.

Udenfor teltet blev der leveret underholdning i verdensklasse – hér var det nemlig holddysten med lokale deltagere – der sørgede for masser af grin. Der var f.eks. tovtrækning og rundbold. Holddysten blev vundet af »6 gang hul i æ gummi«, foran »Fiddes børn«. Lørdag aften kunne ring-riderforeningen igen melde udsolgt til borgerspisningen med imponerende 288 deltagere! Ravsted Slagteren leverede rigtig lækker mad, ”Sing it Back” spillede op til dans, og stemningen i teltet var fantastisk.

Søndag med ringridning
Søndag bød programmet bl.a. på ringridning. 144 ryttere deltog, heraf 16 børn. Det var lidt færre end det plejer. Men flere ryttere har meldt tilbage, at de gerne ville have deltaget, men de havde simpelthen ikke regnet med, at ringriderfesten blev arrangeret i år, så derfor var weekenden optaget af andre gøremål.

Traditionen tro skulle de gule gummiænder også i aktion da der var »Anderæs« i Slogs Å. Samtlige 200 ænder blev igen i år solgt, og der var flotte pengepræmier til ejerne af de tre hurtigste ænder. Malthe Sørensens and var den hurtigste, og han var dermed vinder af 1.500 kr. På 2. og 3. pladsen kom ænderne tilhørende henholdsvis Mie Hansen og Tobias Villy Nissen.

»Kort sagt har det været en fantastisk weekend i Bylderup-Bov og det store fremmøde på pladsen var imponerende, ikke mindst når man tager i betragtning, at det hele er blevet annonceret med meget kort varsel. F.eks. var det første gang, vi havde veterantræf på programmet, og det var rigtig dejligt at se, så mange gamle knallerter, biler og traktorer, som mødte op, hvor ejerne så kunne sparke dæk, sammen med de besøgende på pladsen« fortæller formand Lone og fortsætter: »Og det har været en travl weekend med mange indtryk. Jeg vil gerne takke de øvrige medlemmer af bestyrelsen for et rigtig godt samarbejde, og deres kæmpe store indsats. Desuden har rigtig mange frivillige ydet en stor indsats for, at vi kunne få sammensat et spændende og alsidigt festprogram, hjælpe til med servering i teltet, ølvognen, børnefrokost, og de mange andre opgaver der følger med, når sådan en weekend skal afvikles«, slutter Lone.

Resultater

Cykelringridning, børn: 1) Freya Ilg Hansen 2) Isabel Jensen 3) Emmeli og Helena (tandem)

Havetraktorringridning, børn: 1) Nikolaj Brodersen 2) Mathias Brodersen 3) Christian Petersen

Havetraktorringridning, voksne: 1) Thomas Lorenzen 2) Djon Hansen 3) Steven Christensen

Traktorringridning: 1) Dennis Johannsen 2) Gert Johannsen 3) Mads Skelmose Holddyst: 1) 6 gang hul i æ gummi 2) Fiddes børn Anderæs: 1) Malthe Sørensen 2) Mie Hansen 3) Tobias Villy Nissen

Ringridning:

Voksne: Konge: Lenette Olesen Kronprins: Nina Broders Prins: Gert Hansen

Børn: Konge: Lone Olesen Kronprins: Christian Dav Prins: Frida Jensen

Børn under 15 år: 1) Christine Kaufmann

15 – 29 år: 1) Anette Bonnichsen

30 – 39 år: 1) Sabine Gundersen

40 – 49 år: 1) Torben Kaufmann

50 – 59 år: 1) Bjarne Petersen

60 – 69 år: 1) Finn Gundersen

70+ år: 1) Arne Schultz