Børnene vækker julemanden

Fredag i næste uge er det endelig tid igen. Byens børn samles på Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole for at vække julemanden. Det har været en fast tradition i Tinglev i mange år, men sidste år blev den brudt på grund af Corona. Derfor glæder Tinglev HHI sig ekstra meget til at kunne byde velkommen på Den Røde Plads igen i år. Tinglev Handels-, Håndværker- og Industriforening inviterer på en omgang gratis gule ærter, pølser med brød og julemelodier. »Der plejer at være en fantastisk stemning på pladsen og børnene glæder sig helt vildt til at se julemanden«, fortæller formand for Tinglev HHI, Michael Christesen. Beredskabsskolen har i mange år været en fast bestanddel af julen i Tinglev og vil som altid være smukt illumineret med lys og fakler i hele området. Tinglev HHI opfordrer byens borgere til at sætte lys i vinduerne og måske placere fakler ved vejen, så hele byen fremstår julet. Når julemanden er vækket, tager han »kanen« til julebyen på Centerpladsen, hvor lysene i det store juletræ tændes, inden han sammen med byens børn synger julesalmer. Igen i år spiller det tyske skoleorkester julemelodier mens sangen er lagt i hænderne på Sognekoret.

Den nye Centerplads
Julebyen og juletræet har i år fået ny placering på Centerpladsen. Hele setuppet er rykket ind i den zone, hvor der ikke er adgang for biler. »Det bliver rigtig dejligt for både gæster og dem i boderne. Vi har tidl. afspærret, men det har bilisterne ikke altid kunnet finde ud af«, fortæller Brian Marcussen fra Tinglev HHI.

Julebyen bliver bare bedre og bedre hvert år
Efter et års pause pga. corona danner Centerpladsen igen i år ramme om den populære juleby, der har åbent fire gange i løbet af december. Der bliver hyggelig julestemning i de fire julehuse og der arrangeres forskellige arrangementer for alle aldresgrupper og der er mulighed for at få en kop varm kakao, prøve lykkehjulet og meget mere. Der bliver selvfølgelig taget hensyn til corona og der er god fokus på afstand og håndhygiejne.

Sjove konkurrencer til familien
De små julekonkurrenceer, som Tinglev HHI har haft kørende i Ugebladet i en del år bliver gentaget igen i år. Der er flere hundrede deltagere hvert år, så foreningen vurderer, at konkurrencerne skaber lidt familie-julehygge i hjemmene i december måned og det er hele formålet med konkurrencerne.