Christine og Michael åbnede Plejehjem Grønningen

Forrige fredag var den røde løber rullet ud og champagneglassene var fyldt. Både personale og beboerne var klar til indvielsen af det nybyggede Plejehjem Grøn- ningen.

Aabenraa Kommune, der er bygherre, havde inviteret byens borgere ind til åbent hus og det tilbud havde omkring 220 taget imod. Huset var fyldt til bristepunktet af de mange gæs­ter, der ville se Tinglevs nye plejehjem. Plejehjemmet ligger centralt i Tinglev, så beboerne kan følge med i livet i byen og hilse på forbipasserende.

Plejehjemmet er indrettet under overskriften »Mit hus – vores hjem« og indretningen giver beboerne mulighed for at trække sig tilbage i hjemlige omgivelser i deres egne boliger eller opsøge fællesrummene til socialt samvær.

Borgmester Jan Riber Jakobsen bød velkommen og efterfølgende var Michael Christensen, formand for Social- og Seniorudvalget, direktør for Social & Sundhed, Karen Storgaard Larsen og Poul-Erik Thomsen, formand for Tinglev Forum, på talerstolen.

Det var formanden for Social- og Seniorudvalget, Michael Christensen, der sammen med beboer Christine Danielsen forestod den officielle åbning ved at klippe den røde snor.

Michael Christensen fortalte i sin tale om ideerne bag byggeriet: »Det skal føles hjemmeligt, og derfor er der ingen lange institutionslignende gange med værelser dør ved dør.«

Direktør for Social & Sundhed, Karen Storgaard Larsen nævnte det gode samarbejde mellem forvaltningen, plejehjemmets ansatte og håndværkerne. Hun håber, at den gode ånd er blevet bygget ind i muren på det nye plejehjem, som skal danne rammer om mange hyggelige stunder for beboerne, der flyttede ind i starten af sidste uge.

Poul- Erik Thomsen, formand for Tinglev Forum, takkede for godt samarbejde i sin tale.

Seniorchef Anni Oksen var mere end godt tilfreds med dagens forløb: »Det var en skøn dag, og det var dejligt at se, at så mange ville være med til at fejre Tinglevs nye plejehjem. Det var lige, hvad jeg havde håbet på. Jeg vil gerne sige tusind tak til de mange Tinglev-borgere, der mødte op til indvielsen og til de mange lokale foreninger og ildsjæle i Tinglev, der har deltaget gennem hele processen med at få bygget et nyt plejehjem i Tinglev.«