Børnene fik sand i sandkassen

Knap var sidste skovlfuld sand lagt i den nyetablerede sandkasse på det midlertidige asylcenter på Grønnevej i Tinglev, før glade og forventningsfulde ukrainske børn strømmede til. Efter få minutter var der jubel og glade ansigter hos de legende børn.

Det er det tidl. plejehjems sø, der er blevet fyldt op med 40 tons sand. Sandet, der er leveret af Aabenraa Kommune, kunne ikke leveres direkte i sandkassen, så Petro Ustymchyk henvendte sig til Tinglev HHI for at få hjælp. »Vi fik sendt en mail rundt i foreningen og i løbet af et par timer havde vi hele fire, der havde en minigraver og ville hjælpe. Det var super fedt at kunne meddele Petro, at vi havde mulighed for at flytte sandet for børnene«, siger formand for Tinglev HHI, Tim Skovmand.
Tinglev HHI har også udarbejdet et bykort over Tinglev og oversat til Ukrainsk, så det bliver lettere at finde rundt i byen.