Så er der endelig Kliple’ Mærken igen

Efter to år uden »mærken« er det nu igen tid til årets fest i Kliplev.

Årets Kliple’ Mærken nærmer sig med hastige skridt og arrangørerne glæder sig til igen at kunne byde en masse feststemte borgere velkommen på pladsen.

Formand Karina Tietje Rogat fortæller: »Det sidste Mærken blev holdt for 3 år siden og da vi i september 2021 startede med planlægningen, var der rigtig mange ting, som var usikre. Så det var virkelig svært at forvente noget som helst. Men allerede i løbet af januar, kunne vi se, at det nok ville blive muligt med et »almindeligt« mærken i år. Vi har da også været bekymret undervejs for om vi ville kunne få frivillige nok og om gæsterne ville vende tilbage efter 3 år uden mærken. Men heldigvis har vi nogle af Danmarks bedste og mest loyale frivillige, som også tiltrækker nye frivillige og dermed er vi stort set på plads med de frivillige nu.«

Onsdag går det løs i Kliplev Kirke med kirkekoncert. Ole Gas synger gode, klassiske Kim Larsen sange og det er som altid gratis at være med.

Der er også flere nye tiltag i år, nævner Karina: »Vi har fået nyt Tivoli i år – Herning Tivolipark. Det glæder vi os til at opleve. Som noget nyt afholder vi TruckShow i år, hvor vi forventer mellem 100-120 truckere, som udstiller deres lastbiler. Man har mulighed for at komme helt tæt på og opleve lastbilerne. Det er gratis, så vi håber, at rigtig mange vil benytte lejligheden til at kigge forbi.« Torsdag eftermiddag er der Børnedisco i Cafételtet med DeeJay Junior. Om aftenen åbner festpladsen og der er stort lottospil i hallen. Fredag middag starter Seniorfrokosten i Cafételtet. Først med Poul Anker og siden støder Kisser og Søren til. Fredag aften går det løs i det store telt med temafest. I år er temaet »Mexico« og der er igen tilhørende buffet.

Arrangørerne håber på mange udklædte gæster til O.S.3 og Dee Jay Junior. Der er kun adgang for gæster med forud købte billetter indtil midt på aftenen, hvorefter der kan købes adgangsbilletter ved indgangen. Der er også musik og dans i Smugkroen med duoen Popcorn hele aftenen. Som sædvanligt er der her gratis adgang.

Omkring billetsalget fortæller Karina: »Det er virkelig gået godt indtil videre. Vi har solgt rigtig godt til vores temafest fredag aften og lørdag aften i cafeteltet. Til seniorfrokost er billetsalget lidt mindre end tidligere år, men stadig på et fint niveau. Vi har dog stadig pladser til alle fester og vi håber selvfølgelig på at få udsolgt. Har man endnu ikke købt billet, kan man altså sagtens nå det endnu.«

Lørdag starter programmet allerede kl. 7.00 med gratis morgenkaffe i det store telt. Senere åbner festpladsen, kræmmermarkedet og heste- og smådyrs markedet. Der er også truckshow lørdag, ligesom Cafételtet byder på en omgang ansigtsmaling omkring middag. Svennes Street Band underholder på festpladsen, og når de stopper, fortsætter Popcorn i Smugkroen.

I Cafételtet er der om aftenen ShuBiDua musik på programmet med Shubiforsjov Duo, der spiller frem til kl. 23 i Cafeteltet. Fra kl. 21.00 er der så musik og dans i det store telt med ABBA Revival Band og ADHD, så der er lagt op til en omgang lækker musik hele aftenen i Kliplev.

Søndag åbner festpladsen og kræmmerpladsen midt på formiddagen der er igen truckshow på pladsen. Kl. 11.00 er der stort ring­rideroptog gennem Kliplev og det er i år ledsaget af Deutsche Jugend Brassband Lübeck samt Kliplev Ferguson Klub. Efter optoget starter rytterne på ringridningen i de forskellige galger. I smugkroen er der musik og dans og på pladsen underholder Deutsche Jugend Brassband Lübeck.

Sofus Sæbeboble underholder børnene med sæbebobleshow og gøgleri, inden der er kongeomridning sidst på eftermiddagen. Omkring kl. 17.00 forventer komiteen at kunne kåre årets ringriderkonge. Aftenen byder vanen tro på Kandis i det store telt. Publikum bliver forkælet med bandets populære hits samt en sildemad. Aftenen og fem festlige Mærkens-dage slutter med et stort festfyrværkeri en halv time før midnat.

Formanden håber, at det bliver et rigtig sjovt Kliple Mærken med fint vejr og glade gæster. »Glade og tilfredse gæster er den bedste løn, man som frivillig kan få, så dem vil vi rigtig gerne have mange af«, slutter Karina Tietje Rogat.