Tinglev fejrer byfornyelsen

Områdefornyelsen i Tinglev, der tæller Centerpladsen, skolekrydset og Tinglevstien, er næsten færdiggjort og derfor inviterer Styregruppen nu til officiel indvielse og festivas.

»Vi har glædet os meget til den officielle åbning. Både fordi projektet har været igang rigtig længe, men også fordi vi har måttet udskyde på grund af corona«, siger formand for Styregruppen, Tim Skovmand.

Områdefornyelsen startede i 2015 og undervejs har der været afholdt mange mø­der, flere borgermøder og workshops samt etableret mindre arbejdsgrupper.

»Det har været en lang og sej omgang, men resultatet er blevet rigtig godt og det er vi rigtig godt tilfredse med«, tilføjer næstformand Niels Daubjerg.

Styregruppen, der udover Tim og Niels også tæller Inger Jørgensen og Morten Heilmann-Sørensen, har planlagt en festlig eftermiddag på Centerpladsen fredag. Der er live musik ved populære Banditterne og så serveres der både øl/vand, kaffe og kage. Der er også tænkt på børnene, som bliver tilbudt popcorn og slush-ice.

Konkurrence
Der er også mulighed for at vinde en lækker købmandskurv til 500,- kr. i en konkurrence, hvor Styre­grup­- pen lægger op til, at byens borgere skal ud på en lille tur, hvor de via Tinglevstien når op i skolekrydset og tilbage til Centerpladsen igen. »Vi laver en lille bogstavjagt, hvor bogstaverne hænger forskellige steder på Tinglevstien. På den måde får vi også vist både den og skolekrydset frem til borgerne denne dag«, siger formanden. Som en lille ekstra motivation er der lagt op til, at alle børn får en is, når de ankommer til skolekrydset.

Arrangementet varer tre timer og alt er gratis. »Det har vi gjort, fordi vi gerne vil se så mange som muligt på Centerpladsen den dag. Både ung og gammel. Det er trods alt hele Tinglev, der får gavn af områdefornyelsen«, slutter Tim Skovmand.