Tinglev er klar til byfest og ringridning

Efter 2 år uden den traditionsrige »Ringrider- og Markedsfest« i Tinglev er det endelig blevet muligt at afholde byfesten igen. Thomas Møller Jensen, der er formand for udvalget bag byfesten, glæder sig til nogle festlige dage: »Det har været nogle lidt kedelige år uden byfest, ligesom mange andre arrangementer rundt omkring blev aflyst. Derfor er vi rigtig glade for, at det i år er muligt at afholde en »normal« byfest, hvor borgerne kan mødes og feste sammen. Inden nedlukningen pga. corona var vi ved at have en vis rutine, men det er lidt som at starte forfra denne gang. Vi har også måttet søge ekstra efter frivillige hjælpere«.
I år får byens modne borgere lov til at åbne byfest-aktiviteterne, når der inviteres til Senior-frokost fredag middag. Rebbølorkestret spiller op til nogle hyggelige timer.
Fredag aften skal der kåres en ny »by-mester« i fodbold. Arrangørerne håber, at mange foreninger, gadehold eller virksomheder melder sig til. Der er også bil- og knallert-ringridning på programmet. Som noget nyt er der Beerpong turnering, hvor hold af 2 personer dyster mod hinanden. I festteltet spiller 6feet op til dans, inden DJ Solberg slutter aftenen af.

Lørdag er der skatturnering og fra middag er der musik på pladsen. Det populære optog »Fagenes fest« kører gennem byen om eftermiddagen, hvor der helt sikkert vil være mange mennesker langt Hovedgaden. »Det er meget festligt, når Hovedgaden er fyldt med festglade mennesker og byens virksomheder og foreninger kommer forbi med deres flotte og kreative indslag«, fortæller Mikkel Petersen fra byfestudvalget. Midt på eftermiddagen er der traktorringridning på pladsen.

Lørdag aften laves teltet om til »Det vilde vesten«, når Banditterne spiller. I de sidste mange år har festen været placeret fredag aften, men i år er den rykket til lørdag »som i gamle dage«, hvor det hed Madkurvefest.
»Vi holder fast i konceptet fra tidligere, hvor deltagerne har købt billet incl. mad, drikke osv. Det eneste vi har ændret er dagen, hvor vi har flyttet den tilbage til lørdag«, siger Thomas og fortsætter: »Vi håber at nå op på 300-400 deltagere i år. Det vil vi være meget tilfredse med«.

Søndagen starter med bagagerumssalg på pladsen. Fra middag er der Børne Tju Bang, hvor alle børn er velkomne til et par sjove og underholdende timer. Morten og Jarle spiller musik på pladsen, mens Tinglev Husmoderforening tilbyder kaffe og kage til de lækkersultne.

Søndag er også dagen, hvor ryttere og heste skal dyste i galgerne. Årets ringriderkonge skal findes og kåres. Sidst på formiddagen sadles der op og årets ringriderturnering begynder. Når alle har redet igennem galgerne 24 gange og omridningen er afsluttet, kåres dette års ringriderkonge.

Under hele byfesten er Vesthop på pladsen med deres hoppeborge, ligesom Lions naturligvis også sælger deres populære burgere hele weekenden.