Julestart i Tinglev

På fredag samles byens børn på Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole for at vække julemanden. Det er en fast tradition i Tinglev, at julen i byen starter på Den Røde Plads på Beredskabsskolen. Tinglev Handels-, Håndværker- og Industriforening inviterer på en omgang gratis gule ærter, pølser med brød og julemelodier.
»Der er og har altid været en fantastisk stemning på pladsen og børnene glæder sig helt vildt til at se julemanden«, fortæller formand for Tinglev HHI, Tim Skovmand.

Beredskabsskolen har i mange år været en fast bestanddel af julen i Tinglev og vil som altid være smukt illumineret med lys og fakler i hele området.

Tinglev HHI opfordrer byens borgere til at møde op og samtidig sætte lys i vinduerne og måske placere fakler ved vejen, så hele byen fremstår julet.
Når julemanden er vækket og har fået hilst på børnene, tager han »kanen« til julebyen på Centerpladsen, hvor lysene i det store juletræ tændes, inden han sammen med byens børn synger julesalmer. Igen i år spiller det tyske skoleorkester julemelodier mens sangen er lagt i hænderne på Helle Thagaard.

Mindre julelys i år
Tinglev HHI har, ligesom de øvrige handelsstandsforeninger i kommunen, haft el-forbruget på dagsordenen og vurderet på julebelysningen.
»Vi har næsten nye LED lys i julebelysningen til lysmasterne, så de bruger næs­ten ingen strøm. Vi har dog valgt at droppe juletræet på Ll. Torv samt kun tænde juletræet to gange i julemåneden. Derudover har vi afmonteret julelysene på hyttetagene i år. Julebyen arbejder på at finde lys, der kører på solenergi,« siger Tim Skovmand.

Julebyen
Der bliver vanen tro hyggelig julestemning i de fire julehuse fredag aften og de efterfølgende lørdage, hvor julebyen holder åbent. Der arrangeres forskellige ting for alle aldersgrupper og der er mulighed for at få en kop varm kakao, prøve lykkehjulet og meget mere.

Hyggelige konkurrencer
De små julekonkurrencer, som Tinglev HHI har haft kørende i en del år bliver gentaget igen i år. »Vi har to mindre konkurrencer og så selvfølgelig den sidste op til »Jul i Tinglev«. Mange hygger med børnene og dermed skaber vi lidt julehygge og det er også intentionen med dem«, slutter THHI formanden.